SSL certifikat guide

Lær hvordan du selv kan oprette og anvende SSL certifiakt på dit website. Http vs Https hvad er forskellen?

Hvad er et SSL certifikat og hvorfor skal du bruge et SSL certifikat?

Et SSL certifikat er det der er med til at sikre den data dit website viser til den besøgende. SSL står for Secure Sockets Layer. Det er en sikkerhedsprotokol der sørger for at data krypteres mellem selve webserveren og web browseren.

For dig som besøger et website med et SSL certifikat, er et SSL certifikat vigtigt da du derved er sikret hvis du angiver personlige data på websitet vil det foregå krypteret. Derved er der mindre risiko for at dine data kan misbruges af 3-person.

Hvordan virker et SSL certifikat

SSL fungerer ved at sikre, at data, der overføres mellem brugere og websteder eller mellem to systemer, forbliver umulige at læse. Det bruger krypteringsalgoritmer til at kryptere data under overførslen, hvilket forhindrer hackere i at læse dem, når de sendes over forbindelsen. Disse data inkluderer potentielt følsomme oplysninger såsom navne, adresser, kreditkortnumre eller andre økonomiske detaljer.

Hvad koster et SSL certifikat

Et SSL certifikat kan du få gratis via din host eller du kan tilkøbe den service fra en ekstern udbyder.

Prisen for et købt SSL certifikat ligger typisk på under 100 kr om måneden.

Hvordan aktiverer du SSL på dit website?

SSL certifikater aktiverers typisk i dit C-panel hos din webhost. Efterfølgende skal du sikre dig at alle adresser på dit website anvender https i som en del af din url. Hvis det virker uoverskueligt, så kan du vidrestille alle http kald til https. Dette kan du gøre i din htaccess fil på dit website.

Anvend koden herunder og gem.

RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} off RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *