Skip to main content

SSL certifikat guide

Lær hvordan du selv kan oprette og anvende SSL certifiakt på dit website. Http vs Https hvad er forskellen?

Hvad er et SSL certifikat og hvorfor skal du bruge et SSL certifikat?

Et SSL certifikat er det der er med til at sikre den data dit website viser til den besøgende. SSL står for Secure Sockets Layer. Det er en sikkerhedsprotokol der sørger for at data krypteres mellem selve webserveren og web browseren.

For dig som besøger et website med et SSL certifikat, er et SSL certifikat vigtigt da du derved er sikret hvis du angiver personlige data på websitet vil det foregå krypteret. Derved er der mindre risiko for at dine data kan misbruges af 3-person.

Hvordan virker et SSL certifikat

SSL fungerer ved at sikre, at data, der overføres mellem brugere og websteder eller mellem to systemer, forbliver umulige at læse. Det bruger krypteringsalgoritmer til at kryptere data under overførslen, hvilket forhindrer hackere i at læse dem, når de sendes over forbindelsen. Disse data inkluderer potentielt følsomme oplysninger såsom navne, adresser, kreditkortnumre eller andre økonomiske detaljer.

Hvad koster et SSL certifikat

Et SSL certifikat kan du få gratis via din host eller du kan tilkøbe den service fra en ekstern udbyder.

Prisen for et købt SSL certifikat ligger typisk på under 100 kr om måneden.

Hvad er fordelene ved et SSL certifikat og hvorfor bør du have det på din hjemmeside eller webshop

Et SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) er en form for sikkerhedscertifikat, der bruges til at beskytte websites og online-transaktioner mod hacking og andre sikkerhedstrusler. Der findes mange forskellige fordele ved at bruge et SSL-certifikat, her er nogle af dem:

  1. Sikkerhed: Et SSL-certifikat gør det muligt at kryptere data, der sendes mellem en webserver og en bruger, så den ikke kan læses af uvedkommende. Dette gør det sværere for hackere at få adgang til eller ændre data, der sendes gennem internettet.
  2. Tillid: Et SSL-certifikat viser besøgende på en webside, at den er sikker og autentisk. Dette kan øge tilliden til siden hos brugerne og gøre dem mere tilbøjelige til at foretage transaktioner eller dele følsomme oplysninger.
  3. SEO: Søgemaskiner, såsom Google, giver ofte en højere placering i søgeresultaterne til sider med et SSL-certifikat, da dette signalerer, at siden er sikker og pålidelig. Dette kan øge trafikken til siden og dermed også dens omsætning.
  4. Regelkrav: I nogle brancher eller lande er det et lovkrav at have et SSL-certifikat på sin webside, f.eks. når man håndterer følsomme oplysninger eller betalingstransaktioner.

Der findes mange andre fordele ved at bruge et SSL-certifikat, og det er en god idé at have et på sin webside, hvis man ønsker at øge sikkerheden og tilliden hos sine brugere.

Hvordan aktiverer du SSL på dit website?

SSL certifikater aktiverers typisk i dit C-panel hos din webhost. Efterfølgende skal du sikre dig at alle adresser på dit website anvender https i som en del af din url. Hvis det virker uoverskueligt, så kan du vidrestille alle http kald til https. Dette kan du gøre i din htaccess fil på dit website.

Anvend koden herunder og gem.

RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} off RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Find fejl på din side der påvirker SSL

For at finde objekter, der ikke er SSL-godkendte på en hjemmeside, kan du bruge et værktøj til at scanne siden for at identificere eventuelle ikke-godkendte elementer. Der er flere gratis værktøjer til rådighed, såsom SSL Labs’ “SSL Server Test” eller “Why No Padlock?”. Du kan også bruge browserudvidelser som “HTTPS Everywhere” for at automatisk sikre, at alle elementer på en hjemmeside er SSL-godkendte.


Kategorier

Denne side er skrevet af

Simon B. H. Christensen
Tlf: 6168 3536