Skip to main content

Sådan starter du en webshop

Hvordan kommer du igang med din første webshop

Der er mange overvejelser, når man starter webshop. Mange af de overvejelser bør tage udgangspunkt i hvad du ønsker at opnå med din online butik / webshop. Med denne artikel prøver jeg at afdække nogle af de ting du som shopejer skal tænke over inden du gå i gang.
Har du spørgsmål eller ønsker, så skriv endelig en kommentar til denne artikel.

Er du i gang med et hobby projekt?
Er din online butik et supplement til din fysiske forretning?
Eller skal din webshop forsørge dig som din eneste indkomstkilde?

Webshop som hobbyprojekt

Er din online butik et hobbyprojekt, så har du muligheden for at få mange gode erfaringer med drift af en webshop, uden at du skal gå fra hus og hjem grundet manglende indkost. og salg. Du bør i processen, hele tiden minde dig selv om, at det er ren hobby, og at du ikke skal blive utålmodig grundet manglede salg og omsætning. Det er helt naturligt, at tingene går noget langsommere, når du ikke har givet dig selv 100% til projektet.Når salget udebliver, kan du begynde at arbejde med SEO og indholdsoptimering. Derved vil du opleve, hvad hårdt arbejde kan gøre for din forretning. Udarbejdelse af produktbeskrivelser kan være nøglen til dit første salg. Selv webshops med et tvivlsomt udseende, kan skabe salg ved at have gode produktbilleder og gode tekster. Det er en læringsproces, men husk det er et hobbyprojekt og du har tiden til at lære.Webshop som supplement til din fysiske forretning

Du har en fysisk butik. Du har produkter på lager og kunder der kender dig og dine produkter. Hvorfor så ikke give dem en endnu bedre service?

Salget online stiger for hver måned. Forbrugerne ønsker at handle online eller at se et udvalg af produkter inden man besøger den fysiske butik. Det er ikke noget vi kan lave om på, men du kan vælge at blive en del af det købsmønster, eller du kan vælge at lukke din butik. Lidt hårdt sagt og måske ikke rigtigt for alle, men for langt de fleste vil det at udvide med online handle være en god beslutning for den eksisterende forretning.

Webshop som eneste indtægt

Du har taget springet og din webshop skal forsørge dig. Dette kræver mange overvejelser og typisk har du været i gang med drift og salg fra webshop forud for denne beslutning. Det kan også være at du er studerende og kan klare dig for en lavere indkomst. Du skal dog huske at webshoppen der skal sørge for din indkomst, helst skal have en masse besøgende kunder og det er sjældent gratis.

Denne beslutning er oftest den der koster mest, men det er også den beslutning der langt hen af vejen er den mest indbringende. Når du er 100% afhængig af at din webshop sælger produkter, så bliver du også mere dedikeret til projektet. I sidste ende er det den dedikation der gør at du også tjener penge på din webshop.

Selvom du tror på dit projekt, er der også mange andre ting der skal være på plads. En af de vigtigste er de produkter du vælger at sælge. Er der kunder til dem og har du den rigtige avance? Du bør også i høj grad se hvilke konkurrenter du skal ud og kæmpe imod.

Du skal ikke lade dig skræmme af lidt konkurrence. Du skal bare gøre det bedre end dem. Lavere priser kan være nøgle til hurtig omsætning, men pas på at du ikke ender med at give dine produkter væk. Der skal være penge til lønninger, webshop løsning og markedsførring. Og så skal du jo også have nye og spændende produkter på hylderne.

Valg af samarbejdspartner eller webshop leverandør

Et godt sted at starte med sin online butik er på siden w360.dk. Siden er drevet af eksperter i online handel og kan give kompetent og rigtig vejledning til iværksættere og forretningsdrivende der ønsker at sælge produkter online.

I referencerne i bunden af artiklen kan du se nogle af de webshops der er udviklet af W360.dk

Markedsførring af en ny webshop

Nu har du fået udviklet en ny flot webshop. Produkterne er på hylden, men hvad så? Hvor er kunderne? Det er nogle af de tanker man kan gå med. Utålmodigheden vokser hurtigt når salget udebliver og det er derfor vigtigt og være i sync med de forventninger man har og det udbytte og salg man kan forvente fra en helt ny webshop.

Kunderne kommer ikke af sig selv !

At kunderne ikke kommer af sig selv kan være en overraskelse for mange nye webshop ejere. Mange har den opfattelse at det med at skaffe kunder i butikken er det mindste problem. Men her rammer virkeligheden hårdt for de fleste. Det at skaffe kunder i en ny webshop er enten hårdt arbejde eller kan koste mange penge. Dem der har mest success med deres online forretning vil nok sige at det er hårdt arbejde, know-how og så koster det mange penge.

Annoncering af ny webshop

Mange tænker straks: annoncering på netter er lig med annoncering med Google Ads. Det er også langt hen af vejen den hurtige, og på længere sigt, den rigtige løsning for din nye online butik. Men det kan også være en meget dyr løsning. Specielt for dig med en helt nye webshop, kan mødet med Google Ads annoncering blive et dyrt bekendskab.

Betalingsløsning til din webshop

En betalingsløsning til en webshop er en service eller et system, der gør det muligt for kunderne at betale for deres varer eller tjenester online. Der findes mange forskellige betalingsløsninger, og det er vigtigt at vælge den løsning, der passer bedst til din webshop og dine kunders behov. Nogle fælles betalingsløsninger til webshops inkluderer:

  • Kreditkortbetaling: Dette er den mest almindelige form for betaling online, og de fleste webshops tilbyder betaling med de mest populære kreditkort såsom Visa og Mastercard.
  • PayPal: PayPal er en online betalingsservice, der gør det muligt for kunderne at betale ved hjælp af deres PayPal-konto eller ved at indtaste deres kreditkortoplysninger.
  • MobilePay: MobilePay er en populær betalingsløsning i Danmark, der gør det muligt for kunderne at betale via deres mobiltelefon.
  • Bankoverførsel: Nogle webshops tilbyder også betaling via bankoverførsel, hvilket gør det muligt for kunderne at indbetale beløbet på webshoppens bankkonto.

Det er vigtigt at vælge en betalingsløsning, der er sikker og pålidelig, så du kan sikre dig, at dine kunders betalinger behandles på en sikker og effektiv måde.

Mange betalingsløsninger på markedet, er abonnementsløsninger med et fast månedligt gebyr. Ud over det er der så et gebyr pr. transaktion. Du bør analyserer hvilken model passer bedst til din forretning. En side som kortgebyr.dk har lavet en god beregninger der hjælper dig i den rigtige retning.

Du kan også vælge STRIPE eller PAYPAL, de er begge uden abonnement, men man betaler så et gebyr pr. transaktion.

Dette kan være en fordel i en opstartsfase, hvor antallet af transaktioner er meget skiftende. Du kan læse min artikel omkring STRIPE her.

Webshop referencer fra W360.dk

gastrogear.dk
sanneskaffe.dk
miniwrap.dk
ha-pi.dk
noiselezz.com
kenzina.com
ll-haspeholm.dk
greenmango.dk
tbsgrillshop.dk


Kategorier

Denne side er skrevet af

Simon B. H. Christensen
Tlf: 6168 3536