Skip to main content

Hvad er Metatitel og Metabeskrivelse

I denne artikel vil jeg komme ind på hvad en metabeskrivelse og en metatitel er for nogle størrelser og hvorfor de er så vigtige for din hjemmeside eller din webshop.


Meta beskrivelse og meta titel ved en standard søgning

Metatitel i korte træk

En titel eller en metatitel er navnet for en overskrift. Ikke bare en hvilken som helt overskrift, men den overskrift du vælger din side skal have når folk ser den eks. i forbindelse med en Google søgning.

Metatitlen skal gøre det nemt for den søgende af afkode om din side er den de leder efter. Jeg sammenligner ofte overskriften med forsiden af en afvis eller et magasin. Hvad får dig til at købe dagens avis?

En relevant overskrift er vigtig

Når du udarbejder en metatitel er det vigtigt at du forholder dig til virkeligheden. Din overskrift skal være relevant for sidens indhold. Er overskriften ikke relevant vil søgemaskiner hurtigt finde ud af at dit indhold ikke er det du reklamere med og derved vil du få en endnu dårligere placering.

Kort og godt om metabeskrivelser

En metabeskrivelse er, helt som en metatitel, en tekst der vises i forbindelse med at din side bliver fundet i et søgeresultat. Metabeskrivelse er så den tekst der fremstår under metatitlen. På samme måde som med metatitler, skal du sørge for at den søgende kan læse alt hvad der er vigtigt for dem og deres søgning.SEO og meta

Arbejder du målrettet med Søgemaskineoptimering (SEO), så er det at have en god og velskrevet titel samt beskrivelse, noget af det vigtigste for den side du ønsker at skaffe trafik og besøgende til. Tænk på avisens forside eller aktuelle historier på forsiden af dr.dk. De er alle skrevet for at drive trafik i en bestemt retning, eller til at få dig til at købe dagens avis. På samme måde skal din metatitel og metabeskrivelse få læseren til at klikke ind på nettop din side.Bedre SEO med korrekte metatitler og metabeskrivelser

Sørg for at skrive korrekte titler og beskrivelser til dit indhold. Du vil blive straffet hvis metatitel og metabeskrivelse og lever op til det indhold du henviser den besøgende til. Søgemaskiner vi give dig en dårligere placering i søgeresultaterne hvis dine metatekster ikke passer til landingssidens indhold.


Kategorier

Denne side er skrevet af

Simon B. H. Christensen
Tlf: 6168 3536